Bábel - Hesnával a világ

Egy világ, ahol a legelképesztőbb dolgok is megeshetnek – és egy riporter, aki felkutatja, bemutatja, elmeséli ezeket. Úgy, ahogy valóban megtörténtek. Nem ad hozzá, nem vesz el belőle. Ez a BÁBEL – Hesnával a világ. Következő adás: április 25, 21:30, m1

Fotók innen-onnan

Friss topikok

Kabul 911 - elkészült az új film!

2011.01.27. 10:00 Hesna

Lassan vége az egy hónapos vágószoba-fogságnak, és elkészül az afgán film is! Milyen rég volt már, amikor esténként ott ültem a szürreális hangulatú, lila falú kabuli vendégszobában, és akkor még flipkamerával gyártottam a mini-videókat az elborzasztó állapotokról az afgán kórházakban...

Azoknak, akik követték a kinti blogbejegyzéseket, biztos érdekes lesz most visszalátni a filmben azokat a kis sztorikat, azokat az embereket, amikről és akikről csak egy-egy életérzést tudtam akkor megmutatni (pl. a parlamenti képviselő, akire a legtöbb vérdíjat tűzték ki a tálibok, vagy az ortopéd központ, ahol olyan embereken segítettek, akik aknára léptek és elveszítették a lábukat...)

Most aztán volt 50 percem kifejteni ezeket a dolgokat, és az egész segélyezés témáját, ami annyira megosztja az embereket, még a blogolvasókat is. Néhány bejegyzésem után is jó kis vita indult, nemcsak a magyar segélyekről, hanem a magyar katonai szerepvállalásról is. Én ebbe a témába most nem mentem bele, a filmben inkább azt boncolgatom, hogy milyen okokból halad nehézkesen a segélyezés. Miért van az, hogy Afganisztán még ma is működésképtelen, és emberek ezrei halnak meg értelmetlenül. Hogy mi az az öt fő tényező, ami miatt sokszor kudarcba fulladnak a segélyprogramok. Persze a filmben mutatok pozitív példát is, amikor az összefogásnak kézzel fogható eredménye van. Mert létezik ilyen is! Például egy jó kis női kézműves műhely, egy alapítvány, amit ráadásul egy afgán férfi alapított, aki a nők jogaiért harcol!

Ha érdekel titeket a film, és ébren tudtok maradni vasárnap este (jan. 30), megnézhetitek az m1-en, 22.55-től.


 


Ja, és többen kérdeztétek a dedikálást, kitalálok majd egy dátumot és helyet, és felteszem a hesna.hu-ra. Addig is, ha behozzátok a tévébe, és leadjátok a portán, szívesen aláírom.

És még csak annyit, hogy köszi mindenkinek, aki végig követte a blogot, írt, biztatott, kérdezett, kritizált. A műfaji sajátosságok miatt ritka kiváltság riportokon, filmeken dolgozó embereknek, hogy közvetlen, gyors reakciót kapjanak a munkájukra. Erre kiváló a blogírás. Hogy mi lesz ennek a videónaplónak a sorsa, az pedig majd kiderül... egyelőre "under reconstruction"!

8 komment

Címkék: mtv afganisztán videoblog magyar televízió baptista al ghaoui hesna segélyszervezetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hesna.blog.hu/api/trackback/id/tr802615795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mc69 2011.01.27. 12:59:42

Strucc politikának érzem a film késő esti vetítését.

Nem vagyok fideszes 2011.01.27. 13:17:07

Kíváncsian várom a filmet!

_Flood_ 2011.01.27. 14:23:07

Strucc politikának? Nem értem.

Link Elek 2011.01.27. 15:09:57

csak erdeklodes keppek: hany ember mennyi munkaja ez az 50 perc? (vagyis hany emberóra)

pobeda 2011.01.27. 18:07:13

Ha mégsem sikerülne megnéznem,meg sokaknak,felkerülhetne valamelyik videó megosztó oldalra. :))))

pobeda 2011.01.30. 19:08:25

@nyomasek_bobo: Tényleg.Nem is gondoltam rá.Köszönöm.
süti beállítások módosítása