Bábel - Hesnával a világ

Egy világ, ahol a legelképesztőbb dolgok is megeshetnek – és egy riporter, aki felkutatja, bemutatja, elmeséli ezeket. Úgy, ahogy valóban megtörténtek. Nem ad hozzá, nem vesz el belőle. Ez a BÁBEL – Hesnával a világ. Következő adás: április 25, 21:30, m1

Fotók innen-onnan

Friss topikok

Életjel - már Kabulból

2010.11.11. 11:29 Hesna

Hát, itt vagyunk, a félnapos repülés után hajnalban megérkeztünk az afgán fővárosba. Remek utunk volt az afganisztáni légitársaság Frankfurt-Kabul járatán, de drága operatőröm, Rácz Laci hiába álmodozott arról, hogy egy fél birkát szolgálnak fel a hét órás úton. Az autentikus lakoma helyett repülőkön megszokott snassz műanyagdobozos csirke-rizs-zöldséget kaptunk, igaz, érdekesen volt megfűszerezve...

Kabul viszont igazi elvarázsolt város. Forgalmas kis utcák, dudálás, óriási por, és a nők meglepően szépek. Már akinek látni az arcát. Érdekes volt, hogy a repülőn utazó nők a landolás pillanatában feltették a kendőt a fejükre. Én sikeresen elszúrtam ezt a dolgot - elfelejtettem kendőt rakni a kézitáskámba, úgyhogy a reptérről a szállásig fedetlen fejjel utaztam...meg is bámultak rendesen az utcán...amíg Laci oda nem adta a sálját, hogy tegyem fel. Amely után persze ugyanúgy megbámultak :) de azért semmi atrocitás nem ért minket. Egyszer tartóztattak fel morcos afgán  katonák, értetlenkedve nézve a kambodzsai vízumot az útlevelemben, de aztán tovább engedtek.


 


Hamarosan videóban is küldöm érkezésünket, de internetkapcsolat inkább nincs, mint van - azt mondják, egy tádzsik szolgáltató biztosítja a  netet, ami ha igaz,semmi jóra nem számítok...mindenesetre ma este - három és fél(!) órás időeltolódással - kiülök a tetőre a rooter mellé és tolom a cuccot :)


 

6 komment

Címkék: vízum utazás kaja nők kendő afganisztán katonák al ghaoui hesna

A bejegyzés trackback címe:

https://hesna.blog.hu/api/trackback/id/tr302441352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zseso 2010.11.11. 15:59:47

Kabul Dreams - elviekben az "első" afganisztáni rockbanda (Suleman Quardash vezetésével:).

Ami az érdekességük, hogy van egy Kabul Rock Radio, akinek az egyik műsorbemondó hölgyük(!) inspirálta a Crack in Radio számukat.

Take care & be bad!:)

Faragopetergy 2010.11.11. 23:06:01

Szia Hesna!
Mindenek előtt kívánok minden jót az útra, mert bármilyen óvatos és figyelmes az ember, bármi megtörténhet sajnos vele. Másodszor pedig gratulálni szeretnék a blog-hoz, mert nekem nagyon megtetszett és indulás óta folyamatosan olvasom.

Ordnassac 2010.11.11. 23:24:38

Mint új kommentelő: nagyon érdekes a blog, tetszik ez a nem tipikus külpolos stílus. Remélem a tádzsikok összeszedik magukat és "tolják" a netet. :-)

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.11.12. 09:38:48

rooter -> router, de persze nem ez a lényeg :)

Mc69 2010.11.12. 10:01:18

Idetaláltam és ennek most nagyon örülök. A VB-s videók nagyon jók voltak csak így tovább. Azért vigyázzatok magatokra, harcra fel győzni kell...

vandorboy 2010.11.13. 07:00:25

Hesna, A kabuli vendeglatomnal volt gyors net, Erdekes ember, ujsagiro o is, ha akarsz talalkozni vele, s meg kabulban vagy irj.
Apropo en is irogattam afganisztani letemrol, szerintem 'google it' es megtalaltok valamit vandorboy keresoszo alatt...
süti beállítások módosítása